Filem:Los Dan Faun

Posted by Wanabe PJ on Friday, December 5, 2008

Erm, mlm td aku n the geng Addy n Kerol kecuali Aum g lyn movie tbru kt Midvalley arhan peberet director aku iaitu Afdlin Shauki dlm cite Los dan Faun..Pergh, mmg mnarik cte die..Basela klu cite arhan Afdlin mmg xlri dri genre komedi die..mmg kelakar..Cite die bksarkn 2 org kwn karib iaitu Los dan Faun yg mrantau ke KL utk mncri pkrjaan..Nmun bgitu nsb dorg mula brubah apabila Faun mmpyai kuasa mgesan brg yg hilag..Keupayaan mereka ini telah mula tersiar di dlm televisyen apabila brjaya mgesan psukan pngakap knak2 yg sesat di Gunung Ledang n trmasukla Puteri Gunung Ledang sx. dorg jmpe..hahaha..Dr c2 mereka telah mnwarkn pkhidmatn kpd org rmi utk mncri brg2 yg hilang...Kemuncak cerita ni brmula apabila mereka b2 telah diupah oleh Jasmin utk mencari brg arwah suaminya iaitu Soffar Sogood seorg ahli perniagaan yg hilang..Klu korg nk tau brg ape..yg 2 kte xtau..hehehe..So klu korg nk dgn lbih lnjut cite nie, g la lyn di pwgm yg brdkatan..Layanzzz...

{ 12 comments... read them below or add one }

Aidy Shahiezad said...

promote baik punya... hahaha...

WaNabE said...

hahaha..msti promote..filem kte wajah kte..wayang sape klu bkn wayang kte..hahaha...

Aidy Shahiezad said...

erk... bukan wayang kite la, tue wayang GSC tue... hahaha... ;p

killr0yLive said...

tp sedih la..patot filem msia kac la harge rm 12 time opening, ni rm 10 je..siap casher 2 ckp ni bkn filem box office sbb 2 murah skit...xpatot xpatot..

Aidy Shahiezad said...

okay gak kalo camtue, dapat la jimat 2 hengget... hehehe... hak untuk pelanggan...

WaNabE said...

btul 2..ptutnye utk trik rmi pnonton die kna ksi mrhla..tp cashier 2 xptut ckp cm2..afdlin dgr msti die sdih..

Aidy Shahiezad said...

cashier tue tak dpt pk jawapan logik nak bg kat kite... so, dia blasah je la... jgn la amik ati sangat k...

WaNabE said...

hahaha..xamik ati pn..pape pn cte 2 best..heheheh

Aidy Shahiezad said...

ha'ah memang best... lg plak tak kluar duit pun nak tengok...

eh jap.. ko bukan tido ke wan mase tgk crite tue ??

WaNabE said...

eh, aku tgk smpi ek..Kerol je tido ms tgk cite James Bond ari2..hehehe

Aidy Shahiezad said...

ko tengok smp ape ???

killr0yLive said...

wan tido mase tgk cerita Dark Night..
Wan tgk sampai nagis, sbb sedih...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...