Blog Sialan!!!

Posted by Wanabe PJ on Monday, February 23, 2009

Smlm aku ada trbc 1 artikel dlm blog pngacara rncgn 360 iaitu Mazidul Akmal mgenai penemuan sbuah blog dr negara jiran seberang yg leh kata sgt krg ajar n mghina kaum Melayu n negara Malaysia yg kte sayangi ini..Amat biadap skali n xknal dek untung..Di sini aku sertakan link utk korg dpt mbca, sbarkn n nilaikan sndiri betapa cilaka nya golongan ini..


http://id-top.blogspot.com/


Jgn biarkan negara kte ini dihina n dicaci..

{ 8 comments... read them below or add one }

killr0yLive said...

kurang ajar...bullshit pny indon

Aidy Shahiezad said...

macam mane ko nak buat Mesia jadik tak dihina dan dicaci ?? ko nak serang blog dia ramai2 ???

nie ar org Mesia, belum pape da nak mengelabah tak tentu hala..

WaNabE said...

bkn mngelabah tp ko sggup tgk ngara ko dikutuk..nk biar cm2..aku xkte suh g serang dorg pn..ko xsupport mesia ke ady???

WaNabE said...

bkn mngelabah tp ko sggup tgk ngara ko dikutuk..nk biar cm2..aku xkte suh g serang dorg pn..ko xsupport mesia ke ady???

Aidy Shahiezad said...

ko da tau diorg kutuk dan hina Mesia, takkan la ko pun nak terjebak sama ikut style diorg dlm nak mempertahankan maruah Mesia...

sepatutnya, kita rakyat Mesia bermuhasabah diri dan ambil ikhtibar dari kelemahan pemimpin dan diri sendiri... tunjukkan la yg rakyat Mesia masih punya budi pekerti tinggi biar pun truk diprovokasi oleh org luar...

ingat ar, penduduk seberang tue 200 juta dan yg buat provokasi hanya peratusan kecil je...

p/s: hapuskan prasangka musuhmu dengan ketinggian budi pekertimu, pasti kelak musuhmu terpana melihat pekerti luhurmu... ia lebih baik dari rapat jalanan dan tarian pena secara buta tuli..... pikir2kan...

WaNabE said...

so, ko lbih ske diprovokasikn atau dikutuk ke??mne ko tau yg wat provokasi 2 sebilangan kecil sje???peratus kcil dorg 2 silap2 leh byk dr pnduduk ngara malaysia sndiri yg sbyk 26 juta nie je drpd 200juta pnduduk dorg...:P

Aidy Shahiezad said...

rasulullahdulu pun selalu diprovokasi dan dikutuk, tapi adakah baginda membalas ?? biar apa pun situasinya, baginda sentiasa menunjukkan kepada musuhnya akhlak yg terpelihara dan terpuji...

WaNabE said...

tp 2 Rasulullah..akhlaknya sentiasa dipelihara n tetap terpelihara drNya..pape pn dlm hal ini kte prlu peka..igtla Indonesia pernah brmusuh ngan Msia ms isu pembentukan Indonesia Raya dlu..Pape pn ape yg aku post ni hnya utk tatapan n dinilai oleh pembaca sje..:P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...