Tragedi Ngeri..

Posted by Wanabe PJ on Wednesday, December 17, 2008


Mlm td merpakan mlm ngeri bg aku..Mne xnye, aku hmpir2 khlgn nyawa mlm td..Ni mrpakan kjdian ke-2 aku hmpr2 accident truk wktu mlm..Ms 1st dlu kt T'ganu..Yg ni yg ke-2 la..Ksh ni brlaku pas aku br blik keje n mkn mlm kt Bangsar ngan geng aku Kerol n Ady..Aku ni klu mlm xberape nmpak sgt..Nk plk aku bw moto mlm td laju n follow rpat blkg moto Kerol..Yela, nk blik cpat sb da kul 11.15 mlm..Tgh2 drive laju n nk potog Kerol aku xnmpk ada contrucstion jln btul2 simpang kuar moto kt KWSP ke Jln Gasing..Pe lg brek mngejut la..Aku tkan pedal brek, moto aku hlg kwln n mgelosor 30-40 meter..Aku redha je ms 2 klu jd pape kt aku..Ms tgh mgelosor laju n nk elak lggar moto Kerol aku lggar kon n signboard contrucstion jln..tcmpak gkla signboard n kon 2..Nsb signboard contrucstion jln, klu signboard or divider mau aku da al-marhum n tbogkang tgh jln mlm td..Pecah jgkla lampu signal belah kiri moto aku n nsb jari tgn aku xptah mlm td..klu x x g keje ari ni..Pape pn aku bsyukur pd Allah yg melindungi n myayangi hamba-Mu ini..

{ 27 comments... read them below or add one }

Aidy Shahiezad said...
This comment has been removed by the author.
Aidy Shahiezad said...

isk.. naseb baek syukur selamat...
tue ar, aku ajak balik rumah aku je semalam ko takmo... kalo tak leh berteman...

Are-Um said...

Ish..ish..Wan..wan...Bwk la moto tu hati2..

killr0yLive said...

wan ni mmg nk bwk mcm mat rempit je..
xnmpk aku kasi signal..
siap nk potong kat lorong moto 2, 2 yg xtahan 2..
buatla ini sebagai peringatan..
Ingatlah org yg tersyg....

WaNabE said...

ala, aku mne nmpk ms 2..klu x, aku da hati2 da..huhuuh...x ni aku akn lbih bhati2..arigator...

Aidy Shahiezad said...

ingat orang tersayang ??

killr0yLive said...

mak dia, adik beradik dia..2 kn org tersyg kepada wan..
ko xde org tersyg ke ady??

WaNabE said...

erm, 2 je org tsyg yg aku ada..nk wat cmne..bujang lg kn..hehehe....

Aidy Shahiezad said...

so, tak sayang la aku sebagai kawan ek... sampai hati...

Are-Um said...

Tu la...Wan ni lngsung x igt kwn2..

WaNabE said...

korg ni dlm glgn org tsyg yg lain..apela..2pn nk sensitif..huhuhu

Aidy Shahiezad said...

kena sensitip gak...

Are-Um said...

Snsetif m'buatkan kite peka.. Sbb ko x snstif ngn keadaan sekeliling la mnyebbkn ko mngalami kemlngn yg sgt 'ngeri' tu...

Aidy Shahiezad said...

ngeri ke ??

killr0yLive said...

ngeri??aku rase mlm 2 aku gelak xsudah²..lawak pn ada..kah kah kah..
tgk muke wan yg cuak 2...

Aidy Shahiezad said...

tue bukan ngeri...
tue kelakar la...

WaNabE said...

oooo...korg gelak aku ek..xpe, nnt korg kna cm aku kna aku gelak sakan siap tepuk lantai lg..

Aidy Shahiezad said...

cmamen aku nak kena cm ko gak ?? aku naik kreta la...

Are-Um said...

Xckup la tu.. nk gelak sakan, guling2 skali la...hahaha

WaNabE said...

oooo...xpe, nnt korg accident ke aku gelak guling2..hahahha..bg meriah ckit suasana korg duk hsptl...

Are-Um said...

Tgk la si Wan nie...Mendoakan kwn2 accdnt msuk hspital plak...ish..ish..ish.. kejm sungguh!

Aidy Shahiezad said...

wan cayunk aku ke ?? nak doa2 bagi accident nie...

WaNabE said...

erm, tau pn kejam..tp kwn kna kes cmni korg gelak xpe lak...huhuhuhu

Aidy Shahiezad said...

bila aku gelak ko ???

WaNabE said...

sape2 jela.huhuhuh...

Are-Um said...

kite org simpati kat ko tau...

Aidy Shahiezad said...

da ar...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...