Aku yg xtau nape..

Posted by Wanabe PJ on Tuesday, November 11, 2008

Aku xtau nape mggu ni aku bingung dan blur je..aku xtau pe yg aku buat mggu ni..byk benda yg brmain dlm kpla otak aku nie..srba serbi xkna..kdg2 mber aku n mk aku pgil pn aku xdgr..otw g keje kt UiTM atas moto pn aku leh khayal..since wat keje pn aku khayal je..mcm2 aku pkir ttg diri nie..argh, aku buntu..maybe aku agak letih mggu nie..aku hrap benda nie xblarutan n dpt dibuangkn dr kpala otak aku ni..aku rimas..argh!!

{ 87 comments... read them below or add one }

Are-Um said...

Ish..ish..ish..ni dah kes berat ni..Biasenye org nk kawin yg 'angau' mcm ni...ko ni dah jngkit si kyrol (coz kyrol maintain je nk kwin) ...lbh baik cpt cri psngn..

Nurulhuda said...

ehh???

killr0yLive said...

Mana leh cari lagi aum..dia masih teringat Rose..lagipun mak dia suh beli keta, beli rumah baru leh beli bini...kah kah kah..

shahiezad said...

xpayah cari... ko leh jadi pair ngan aku je, jadik pasangan yg paling lambat kawin... ahaks...

Are-Um said...

Ye ke psngan lmbt kawin..Ntah2 dia kwin lbh cpt ant kt..yela, jodoh kan.. klu nk jd, jd jgk..ntah2 mak dia dh ada calon kot...Kyrol, ko selidik skit...

WaNabEruLEz said...

hahaha..ko xyah suh kerol selidik la.kerol pn da dgr..jgn kte dr mak aku, akak ngan abg aku sndiri pn ckp..hahaha..aku antra calon A BA TA..

Nurulhuda said...

selamat pengantin baru wann.. ahakss!!

Are-Um said...

Pehh....cik huda kite advance betul la...ucpkn slmt pngntin baru kat wan.. confise aku... Wannn..ko ada sesuatu ke??

WaNabEruLEz said...

Pengantin bru???ble ms lak aku kwin??awex pn xde..tunang pn lum..A BA TA stand for Angkatan Bujang Tua..hahaha..

WaNabEruLEz said...

Pergh!pnas 2..addy comments ckit..dorg igt kte ni psgn sejoli ke..isk2..nabi xmgaku umat wei..astarafirullah(3x)...

Are-Um said...

Hang ngaku bujang tua ke??
Umur baru je masuk 24 tahun 11 hari..relax la...
Xkn xnk d kate muda?? takut jiwa muda jiwa kacau ke??hahaha

WaNabEruLEz said...

xngaku bujang tua pn.just nk ke arah 2la..hehehe...

Aidy Shahiezad said...

okay.. aku nak comment ckit je...
comment menyelamatkan diri nie sebenarnya.... maksud diorang bile ko da kawin tue maknenya ko ngan cik huda kite la... bukan ngan aku... so, nabi masih mengaku umat lagi kn ?? kn ??

WaNabEruLEz said...

wei..nmpknye ady xmyebelahi aku x ni..huhuhu..xpe jdoh aku akn tibe msenye..

killr0yLive said...

walaupn wan dan ady xsejiwang aum..aku doakan dia berjumpa wanita idaman hati yg boleh membahagiakn mereka berdua..
erm klu dah ada awek korang nk berjiwang² kat blog jgk ke??(killer question nih)

Nurulhuda said...

hahaha..
.
meh, teman tulun jawab..pastinye yeop2 berkenaan akan meluahkan rase bunga2 cinta lestari di blog memasing..

Are-Um said...

Tu msti la... 2 org ni tn2 akn buat mcm ni lah... Yela..topic ari2 diaorg ni pn akn tukar kepada topic 'jiwa2' jgk...aku nntikn saat dn ketika itu...hahaha

Aidy Shahiezad said...

wan, ape lak jodoh ko akan tibe, bukan da tibe ke ?? (refer previous comment aku..) hehehe....

kyrol, kalo da ade awek watpe nak jiwang kt blog, jiwang je ngan awek tue suda... ahaks...

rase bunge cinta lestari ek cik nurul ?? x dapat kot, sbb da jadi milik org len da dia tue... kuikuikui...

aum, mampukah ko nak menantikan saat itu untuk aku ??? tak mungkin... lalala...

WaNabEruLEz said...

haah. klu da ada awex 2 xyahla nk post kt blog..ckupla ko jiwang ngan awex ko je..ckupla org lain da tau ko da ada awexs..nape xckup org lg ke nk tau ko ada awexs..ehem..lg 1 ko sgup tgu ke??hehe..

ady..jdoh aku da tibe ngan sape??(compius ni)..?????

Aidy Shahiezad said...

mengikut previous comment aku, aku telah menjodohkan abe wan ngan cik nurul kite... anda setuju ??? hikhikhik...

WaNabEruLEz said...

?????..ble ms jdoh aku ngan cik nurul 2???isk2..

Aidy Shahiezad said...

lorh...
abeh tue ko nak sape lak???
xkan aku gak kot???
ko jgn wat hal lak... ahaks....

Are-Um said...

jgn cube mncetuskn kontrovesi..."Elakkan kontrovesi, tingkatkanlah prestasi"..hehehe

WaNabEruLEz said...

wei2..ape ni??ko igt aku ni gayboy ke??psl nrul aka kak yong 2 aku xde skandal ngan die ek..

Aidy Shahiezad said...

prestasi aku sentiasa tinggi walaupun slalu je bikin kontroversi... ahahaa.....

Aidy Shahiezad said...

wan,
kalo bukan cik nurul mesti ngan si F tue kan ??? betul kan ??? hehehe....

WaNabEruLEz said...

isk, ko nie addy..mne adala..kwn jela..stkat nie xde sorg wanita yg mmpu twan ati aku lg..aku sng cmni..ko pye kte2 2 mcm slogan minyak pelincir shell pn ada..prestasi tggi..hehehe..

Aidy Shahiezad said...

takpe... biase la tue... mule2 kawan, pastue ??? kawin kan ?? kan ?? huhuhu...

slogan minyak pelincir shell ek ??
ape slogan minyak pelincir tue sebenarnya ??

WaNabEruLEz said...

prestasi tinggi dan unggul dgn shell..hehehe..

isk, aku xde kc2 la..ni leh jd kontroversi ni..just kwn je.cm aku kwn ngan cik nurul gak..

Aidy Shahiezad said...

akan jadi kontroversi lagi sensasi nanti... nantikan seluruh dunia.... lalala...

Are-Um said...

kite jdkn kontrovesi sebagai realiti...
Ok la tu wan kan...hehehe

WaNabEruLEz said...

hahaha..msg2 xde modal nk kontroversikn aku..hehehe..korg komplot ek..xpe,tgu tag team aku blik nnt..kte lncr perang..

Aidy Shahiezad said...

kna tanye wan dulu smada dia bminat atau tak... takut minat dia da ke arah len je...

cmne wan ?? green light ??

Aidy Shahiezad said...

aku modal byk... cume nak simpan je dulu peluru ajaib aku tue... tunggu tag team ko balik, boley aku shoot skali 2 kasi rebah... huhuhu...

Are-Um said...

Btul tu Addy...
"Kill 2 bird with one stone"..
Berfalsafah lg aku ni...hahaha

WaNabEruLEz said...

ape yg green light???ooo...nk smpn pluru ajaib ek..tgula pisau terbang nnt..hehhehe...

Are-Um said...

Agak2nye...pisau n peluru, sape menang ek???

PISAU TERBANG vs PELURU AJAIB
coming soon (mcm movie plak)

Aidy Shahiezad said...

boley ke pisau tue terbang merentasi federal highway dari uitm ke opis nie ???

len ar peluru ajaib aku tue, leh hantar digital je... ahaks...

WaNabEruLEz said...

aum xhbs2 ngan falsampah die 2..hehehe..aku leh je anta pisau terbang..pki ilmu ckit...cm darurat thun 69..heheheh..

Are-Um said...

Ilmu ape ko ada ek?
smpi blh anta pisau terbang ni...

Nk kene report kat JAKIM ni...ada ajaran baru...

Aidy Shahiezad said...

cukup ke ilmu ko tue ???
cm tahun darurat 69 ???
ilmu ape tue ? ilmu darurat ke ??? wakakaka...

WaNabEruLEz said...

2 bkn ajaran tp teknik..teknik pmbahagi byg..hehehe...boleh je smpi klu anta..heheheh...ady, ko ada snjata ape nk antara peluru ko 2??nnt aku nk tgk pluru ko berape butir yg jtuh kt uitm ni..

Aidy Shahiezad said...

salah bahagi byg, nnti ko gak yg giler byg... aku bukan nak hantar bom la kt uitm tue smp ko bole notis, aku hantar peluru je... tunggu je la...

WaNabEruLEz said...

hahahaha..oki..aku tgu pluru ko..pluru pe kalibre.25mm ke??hehehe..

Aidy Shahiezad said...

nantikan saje kedatangan angkatan laskar peluru ku nanti... huhuhu...

WaNabEruLEz said...

oki aku tgu dgn pglima angktn tntera aku..

Are-Um said...

Korg ni...Hal umah tngga, selesaikn lh kat umah...jgn smpi berperang2...
karang;
"kerana nila setitik, rosak susu sebelanga"..

So;
"buang yg keroh, ambil yg jernih"

Renung2kn...hahaha

Aidy Shahiezad said...

hal rumah tangga la kena selesai kat depan public... macam kes norman-abby je... kuikuikui....

WaNabEruLEz said...

ntah..bru sensasi..kte terjah..ayuh!!!

Are-Um said...

P la terjah..tgk..sesensasi mane crite kome tu..hehehe

WaNabEruLEz said...

ko jgn aum..nnt msuk melodi nnt..hahaha...

Are-Um said...

Melodi xdak k...Jawi ada la...hahaha

Aidy Shahiezad said...

untuk pengetahuan ko, Jawi x cover kisah rumah tangga sesame laki nie... hahaha...

Are-Um said...

Jawi amik port utk bg kaunseling daa..

Aidy Shahiezad said...

Jawi nak trace pun payah, nie kan plak diorang tue nak bagi kaunseling... isk.. isk.. isk...

Are-Um said...

Aku blh tlong buat report...ape mcm? ok x??

Aidy Shahiezad said...

isk.. sekali sekala, bg la kekawan ko nie bahagia... ape ar...

Are-Um said...

mslhnye, klu bhagia xpe...ni b'perang kat public, ape critee..hehehe

Aidy Shahiezad said...

itu cara2 nak menunjukkan kebahagian sebenarnya... hehehe...

Are-Um said...

hahaha...bahagianye dia ek...hehehe

Aidy Shahiezad said...

tanye wan, dia bahagia gak tak ?

Are-Um said...

Nk tnye mcm ne, dia pn x muncul2..bz keje..cri duit..cri nafkah...hehehe

Aidy Shahiezad said...

cari nafkah untuk yg tak pasti...

Are-Um said...

Kn dia ckp;
"yg pntg enjoy ms muda anda!!ada duit lbih kite kwin..."

Aidy Shahiezad said...

kalo ade duit lebih... kalo xde ??

WaNabEruLEz said...

klu xde lmbtla kwin..lgpn aum ni sesuai kna tgkap ngan jawi..asyik bkepit je..aku xcri nafkah tp cri rzki utk kuarge aku yg selama ni mbsrkn aku..xde bazir duit kt awex..

Aidy Shahiezad said...

ade sape yg terase di sini ???

WaNabEruLEz said...

sape mkn cili die yg terasa pedas..hehehe...

killr0yLive said...

nk kata terasa 2 tak la sgt...
aku mmg suke blanja awek aka tunang aku...huhu..tp kami slalu berlanja membelanjai sesama sendiri...hehe...
sygku liza i love u..muah muah muah..jiwang x???hehehhe....

Aidy Shahiezad said...

dlm nie, depan2 boleh la kate sygku liza... tgk sikit blakang2, pe jadik kt mamat atas aku nie (ayat mencalar imej nie)... huhuhu..

killr0yLive said...

depan belakang aku ckp je....tiada kompromi..

Are-Um said...

Betul ke xde kompromi??
Komplot ada la eh...
hahaha

killr0yLive said...

komplot??bkn komplot, xda komplot disini..hanya luahan iklas..

Aidy Shahiezad said...

ikhlas ke ??

Are-Um said...

Org ikhlas x ckp dia ikhlas....
so,..???

killr0yLive said...

iklas la ady...

"Org ikhlas x ckp dia ikhlas....
so,..???"

kadang² kita perlu utk ckp iklas dalam sesetengah situasi..

contoh:-
seorang pemuda yg ingin membeli ubat,
beliau tahu bahawa harga ubat 2 rm 18,
oleh kerana keiklasanya kasihan kan seorang peniaga yg miskin, beliau membayar harga barangan tersebut dgn rm 20, so peniaga miskin ni memberi semula rm 2, tapi pemuda td berkata "ambilah pakcik, saya sedekah"
peniaga 2 pula berkata "jgnla mcm 2 dik,a ambiklah baki ni"
pemuda 2 berkata "xpe pakcik, saya "IKLAS" ambilah"

so??disini aku nk tanya adakah salah pengunaan ayat "IKLAS" disini??adakah langsung tidak boleh bigunakan dalam pertuturan kita, utk mengambarkan kita ni iklas???

WaNabEruLEz said...

pergh, 2 diaa..kerol da terang pnjg lebar..erm..tp btul gk kdg2..klu xckp ikhlas tkt org 2 slh aggp..

Aidy Shahiezad said...

sekali lagi ko merepek kerol... isk..

killr0yLive said...

merepek ke?aku bg contoh ikut apa yg terjadi..bkn merepek..

Aidy Shahiezad said...

maaf la... panjang sgt pastue byk sgt pakai nombor... aku konpius...

killr0yLive said...

lupa, ko mmg pening dgn no sejak akhir2 ni..

Aidy Shahiezad said...

iye ke aku pening ngan no sebelum nie ???

Are-Um said...

bg aku, klu nk ckp 'ikhlas' tu, kene tgk situasi...

-klu kt tolong org dlm kesusahn, blh ckp ikhlas (bg elakkn slh anggap-wan ckp)

- Tp mcm ne klu:-
"Boss, sya ikhlas tolong angkat beg boss ni.."

killr0yLive said...

iye ke aku pening ngan no sebelum nie ???

iye..mase kat pangkor..

bg aku, klu nk ckp 'ikhlas' tu, kene tgk situasi...

-klu kt tolong org dlm kesusahn, blh ckp ikhlas (bg elakkn slh anggap-wan ckp)

- Tp mcm ne klu:-
"Boss, sya ikhlas tolong angkat beg boss ni.."

ni mcm ulang balik apa yg aku terang td...

Aidy Shahiezad said...

aku tak tercomment da nie...

Are-Um said...

Smua pn nk "di imbas kembali" ek!!

killr0yLive said...

mestila....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...