Fish & Chips Terbesar Di Dunia

Posted by Wanabe PJ on Friday, August 26, 2011



Wah, besar giler fish & chips ni. Teringat makan fish & chips kat The Ship Kg Baru dan Fish & Manhattan. Memang terbaik! Tapi kali ni sebuah restoran di Britain, Urban Reef, satu hidangan fish&chips terbesar telah dibuat dan bersedia utk direkodkan dalam wordl book of records sebagai hidangan fish&chips terbesar di dunia. Hidangan tersebut menggunakan halibut yg ditangkap di Iceland seberat 135lb yang bersaiz 6 kaki dan boleh dimakan seramai 50 orang itu. Ianya telah dimasak dan disediakan selama lebih 24j jam. Wow! Berpeluh ketiak duk kt dapur 1 hari..hahahhaa.. Rekod sebelum ini dipegang oleh Yorkshire Pub yang menghidang 40lb fillet ikan dan 60lb kentang goreng.Macam2 sekarang ni. Takde keje gamaknye dorang ni. Hahahaha..



Sumber: The Sun

{ 1 comments... read them below or add one }

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

macam mana lah nak makan cam tu, ni Jin toncet pon takot nak makan cam neh.. huhhu

yours
SH

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...