Komen Arsenal vs Malaysia

Posted by Wanabe PJ on Thursday, July 14, 2011



Pagi nie aku dgr topik perbualan dr salah satu syarikat penyiaran radio swasta mengenai perlawanan Arsenal vs Malaysia malam td yg berkesudahan Malaysia dibaham 4-0. Kesimpulan dan jangkaan memang kita boleh tahu yang Malaysia mesti akan kalah. Yela, nak lawan dgn kelab n pemain bertaraf world class. Memang tak dapat nak bersaing sangat la dengan dorang yang majoriti yang sememangnya padat dengan jadual perlawanan, fasiliti training yang bagus dan mempunyai akademi bola sepak dari akar umbi lagi. Cuma aku kat sini nak komen la untuk beberapa pendengar radio tersebut yang komen kononnya orang Malaysia tak support team sendiri n pakai jersi Arsenal lagi ramai dari jersi Malaysia. Ek eleh, ceteknya akal. Nama pun minat n peminat. Setiap orang ada minat tersendiri. Tak kan itu pun nak kecoh n komplain minat orang. Kemon la. Ada sebelum ni team Malaysia lawan ngan team lain orang Malaysia tak turun stadium ke. Sekarang ni pun peminat team Malaysia pn da makin ramai. Stadium pn boleh kata penuh. Cuma semalam tue standard la. Bukannya dorang tak tahu orang Malaysia ni pn minat tgk EPL. Timbalan Prseiden FAM sendiri pn peminat Arsenal. Bila team Arsenal datang Malaysia tue mmg peminat2 kat sini teruja nak tgk bintang kesayangan mereka beraksi depan mata. Nak datang setahun sekali pn payah kn. Nak datang ke Stadium Emirates mmg tak dapat la kan. Lagipun semalam ada dikalangan orang Malaysia yang pakai jersi separuh jersi Malaysia n separuh jersi Arsenal. Lagi mau cakap orang Malaysia tak sokong team sendiri. Game semalam tue pun umpama latihan n pemanas badan utk team Malaysia lwn team Singapore hjung bulan nie yang rata2 pemain import semua. Game smlm dapat menilai sejauhmana tahap team Malaysia sekarang. Ternyata K.Rajagopal pn tak berpuas hati dengan team Malaysia lagi. Bukan ke bagus tue. So, buat pendengar yang komplain td tue, takyah cakap poyo2 la kata yg awak tue supporter team Malaysia sgt. Orang lain pn sokong gak. Macamla awak tak tengok n sokong team EPL.
Buat team Malaysia kitaorang sendiri tetap menyokong dan berada di belakang anda. Malaysia Boleh!

{ 2 comments... read them below or add one }

ken said...

tak apa.. masih ada liverpool dan chelsea! :D

Wanabe PJ said...

hahaha..ntah ape nnt dorg komen nnt..hahaha..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...